header_Werkplekadvies
Werkplekadvies

Werkplekadvies

Rugpijn na een hele dag zitten achter uw bureau? Nek-, schouder- of armklachten doordat u veel repeterende bewegingen maakt? Ervaart u een grote werkdruk en merkt u dat dat spanning geeft in uw lichaam? Problemen aan het houdings- en bewegingsapparaat vormen nog steeds een van de grootste reden tot ziekteverzuim. Belangrijk is dat u verantwoordelijkheid neemt voor uw eigen gezondheid.

Wij zijn in onze praktijk getraind om u individueel werkplekadvies te geven en de werkplek hierbij goed in te stellen en aan te passen. We oefenen op de werkplek de v meest voorkomende houdingen en bewegingen, zodat u zelf ervaart hoe u op een betere manier uw normale werkzaamheden op een goede manier kunt uitvoeren.

Klachten die kunnen ontstaan

  • Rugpijn bij lang zitten, lang staan of zwaar tillen.
  • Nek-, schouder- en armklachten door beeldschermgebruik.
  • Gewrichtsklachten door ongunstige houdingen op de werkplek.
  • Hand- en polsklachten door repeterende bewegingen (RSI).
  • Spanningsklachten door hoge werk- en/of prestatie druk.

Wat gaan we u leren

Hoe uw lichaam werkt,

Waarom u pijn krijgt,

Wat negatieve en positieve stress is,

Hoe u uw werkplek goed kunt inrichten.

Verder krijgt u dagelijkse oefeningen mee en leert u over ontspanning en krijgt u beweegadviezen.

Het belangrijkste is dat u leert waarom u moet veranderen, waarom bewegen, sporten en oefeningen doen raadzaam is. Uitleg over de oorzaak van de lichamelijke klachten vinden wij erg belangrijk zodat u zelf begrijpt waarom gedragsverandering uw klachten oplossen.

De oefentherapeut kan u, na een periode van ziekte en/of arbeidsongeschiktheid, begeleiden naar het zo optimaal mogelijk functioneren op uw werkplek. Doel is dat u de balans tussen belasting en belastbaarheid herstelt, zo gaat u optimaal gebruik maken van uw eigen mogelijkheden, ook op lange termijn. Wij werken samen met ergonomisch adviesbureau ‘BlueSkyErgonomics’.